România este o țară sigură și poate atrage mulți turiști; nu știm să ne promovăm(606)


România este o țară sigură și poate atrage mulți turiști, dar nu știe să se promoveze, a declarat, președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, cu prilejul Bursei de turism Litoral.

”Nu ne putem promova la târgurile internaționale cu porți transilvănene din carton, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, anul trecut, la Londra. Și mai cheltuim și o groază de bani pe astfel de participări. La Ministerul Turismului nu există promovare. Germanii, de exemplu, ne vor, noi nu îi vrem. Adică nu știm să le arătăm exact ce pot face la noi. Avem un atuu enorm acum ținând cont de situația din regiune. Noi, hotelierii, avem planurile noastre de promovare, dar avem nevoie și de susținerea statului”, a precizat Bucovală.

Pentru litoral, în prezent, piețele țintă de atragere de turiști sunt Franța, Germania, Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia.

”Turiștii străini apreciază mult și mâncarea românească. La mine, în hotel, la all-inclusive, servesc ardei umpluți, sarmale, mici, nu mă fandosesc cu paste. Avem și câte ceva din meniurile internaționale, desigur. Ți-e mai mare dragul să vezi franțuzoaicele cum mănâncă sărmăluțele noastre. Și micii. Avem însă nevoie de autorități, măcar să ne lase pe noi să facem investiții în acele baze de tratament care aduceau, înainte de 1990 mulți turiști în România, iar acum sunt în paragină. Ar trebui să luăm ceea ce a fost bun în comunism și să ducem mai departe cu viziunea noastră de acum, cu economia de piață", a spus Bucovală.  
jooble.org