Transport ilegal de peşte(844)


Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea l-au depistat, pe malul drept al Dunării, în zona localităţii Murighiol, pe C.P.P.. în vârstă de 33 de ani, în timp ce descărca, dintr-o ambarcaţiune cu motor, doi saci din rafie cu peşte proaspăt din specii diferite.

În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 33,6 kg de peşte din speciile chefal, caras şi ştiucă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Referitor la provenienţa peştelui, bărbatul a declarat că l-a cumpărat de la persoane necunoscute de pe raza localităţii Murighiol, pentru consumul propriu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat peştele în vederea confiscării, acesta fiind predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
jooble.org