Viceprimarul din Tuzla, reținut pentru 30 de zile(672)


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15.09.2015, a inculpaților REȘIT TANER, viceprimar al comunei Tuzla, județul Constanța și RADU ȘTEFAN, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a rezultat că există probe și indicii temeinice potrivit cărora :

În perioada 16.08.2015 – 08.09.2015, inculpații Reșit Taner și Radu Ștefan, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia din urmă, acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective.
Mai mult, în același context, la data de 08 septembrie 2015, inculpatul Radu Ștefan, în prezența celuilalt inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale Constanța.

Inculpaților Reșit Taner și Radu Ștefan li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 16 septembrie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
  
jooble.org