Scrisoare deschisă adresată oamenilor de afaceri din Constanța

Scrisoare deschisă adresată oamenilor de afaceri din Constanța(737)


Subsemnatul, Andrei George Popescu, președintele Asociației Constanța Ia Atitudine (ACIA), vă informez că am demarat, în vara acestui an, un demers pentru desființarea taxei de liniște impusă agenților economici din Mamaia și Satul de Vacanță și vă cer sprijinul pentru a duce la bun sfârșit această inițiativă.
Știți cel puțin la fel de bine ca și mine că, în ciuda sumelor mari care se colectează din taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă, orașul Constanța a ajuns să fie invadat de hoți, tâlhari și cerșetori.
Vă informez că Serviciul Public de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Constanţa a precizat, la o solicitare a ACIA, că la nivelul anului 2014 a fost încasată suma de 6.611.826 de lei.
Potrivit hotărârii de consiliu, taxa trebuie să fie utilizată ”pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi a faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cerşetorie, furturi, tâlhărie şi prostituţie, pentru combaterea comerţului stradal neorganizat, prevenirea depunerilor de moloz şi gunoi menajer şi pentru prevenirea lipirii de afişe pe faţadele clădirilor, stâlpi şi copaci".
În ciuda acestor sume importante adunate an de an, intersecțiile sunt pline de cerșetori și vânzători ambulanți, care se pun pe ei înșiși în pericol, dar afectează și traficul. De asemenea, piețele sunt pline de cerșetori și vânzători ambulanți, iar firmele care sunt plătite din banii colectați din această taxă nu fac nimic pentru a stârpi fenomenul. Centura Constanței, și nu numai, este plină de prostituate, care se afișează nu numai noaptea, dar și în plină zi, sub ochii copiilor și ai altor constănțeni sau turiști care tranzitează respectivele zone. În municipiul Constanța și în Mamaia furturile și spargerile s-au înmulțit mai mult ca niciodată, lucru reclamat de proprietarii de afaceri și publicat în mass-media. În ciuda prevederilor contractuale pe care le au firmele plătite din acestă taxă, nu s-au acordat niciodată despăgubiri și nici nu a fost diminuată valoarea contractului. Practic, nimic din ce scrie în contractele încheiate cu firme private, din banii proveniți din această taxă, nu se respectă, deși agenții economici plătesc și zeci de mii de lei pe an în contul acesteia.

Până în momentul redactării acestei scrisori, peste 7.000 de constănțeni au semnat pentru desființarea taxei. Mai avem nevoie de circa 6.000 de voturi și suntem convinși că le vom putea strange în cel mai scurt timp posibil.
Anexez aceseti scrisori și o listă unde dumneavostră și oricine dorește poate semna pentru a grăbi acest proces.
Împreună putem reuși!
PS. Atașez acestei scrisori un tabel în care puteți semna dacă doriți desființarea taxei de liniște. Dacă semnați, mă puteți suna la numărul 0749.787.787 și voi veni personal să ridic lista.
Cu deosebită considerație,

Andrei George Popescu
Președinte ACIA
  
jooble.org