Ambasadorul Chinei, în vizită la Universitatea Ovidius

Ambasadorul Chinei, în vizită la Universitatea Ovidius(706)


Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Sorin Rugină, l-a avut ca oaspete de onoare pe Xu Feihong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România. Domnul ambasador a fost însoțit de Su Yanwen, Consul General al Republicii Populare Chineze la Constanța.

La convorbiri au participat prof.univ.dr. Sorin Rugină, rector al Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Mihai Gîrțu, prorector Relații Internaționale și Imagine Instituțională, prof.univ.dr. Iolanda Țighiliu, Director al Departamentului Relații Internaționale, Director al Clasei Confucius, din partea română, Excelența Sa Xu Feihong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România și Su Yanwen, Consul General al Republicii Populare Chineze la Constanța, din partea chineză. Au mai fost prezenți prof.univ.dr. Constantin Popa, prorector Cercetare științifică și informatizare, și lect.univ.dr. Alexandru Bobe, decan al Facultății de Matematică și Informatică.
În cadrul discuțiilor au fost menționate locul și importanța Universității „Ovidius” din Constanța între universitățile din Sud-Estul României și de la Marea Neagră și dinamica accentuată a cooperării internaționale. În acest context, s-a afirmat hotărârea conducerii universității noastre de a dezvolta și mai mult cooperarea cu universități din Republica Populară Chineză. Vizita pe care o delegație a Universității „Ovidius” a efectuat-o, de curând, în China a deschis noi posibilități de colaborare care se materializează deja în programe comune.
Un rol deosebit în dezvoltarea relațiilor de prietenie cu China îl are Clasa Confucius (pentru limbă și cultură chineză), din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Încă de la înființare (din anul 2011), în spiritul diplomației culturale, aceasta și-a asumat rolul important de punte a prieteniei între România și China.
Oaspeții au vizitat spațiile Clasei Confucius și au apreciat eforturile depuse care au dus la rezultate deosebit de frumoase, unanim apreciate de partenerii și prietenii chinezi. S-a convenit asupra unei și mai strânse colaborări între Universitatea „Ovidius” și universități din China și cu Hanban (Centrul Institutelor Confucius), s-au avansat propuneri pentru organizarea unor acțiuni științifice comune.
  
jooble.org