Elevii din Constanța lansează indexul accesului la educație(618)


Luni, 14 septembrie a.c., începând cu orele 11:30, Asociația Elevilor din Constanța (AEC), organizează, în sala “Traian” a hotelului Ibis din Constanța, o conferință de presă în cadrul căreia va fi lansat public ultimul studiu al AEC, Indexul social al accesului la educație al elevilor din județul Constanța în anul școlar 2014-2015.

Indexul a fost dezvoltat la inițiativa Asociației Elevilor din Constanța, în urma unor discuții extinse cu reprezentanții din sistemul de învățământ, experți în educație și alți actori interesați.

”Scopul acestui index este măsurarea modului în care unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța își îndeplinesc obligațiile legale cu privire la facilitarea accesului la o educație de calitate pentru populația de vârstă școlară. Totodată, în conformitate cu misiunea generală a Asociației Elevilor din Constanța, prin intermediul indexului urmărim să arătăm problemele legate de facilitarea accesului la educație al elevilor și să milităm pentru remedierea acestora”, au precizat reprezentanții elevilor. 
jooble.org