Se înteţeşte dihonia din USL: acuzaţii reciproce de trădare, între PNL şi PSD(751)


Conducerile Grupurilor Parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, de la Senat şi Camera Deputaţilor, au difuzat, acum câteva minute, un comunicat destul de dur, la adresa colegilor social – democraţi, din alianţa USL, care-i acuzaseră, la rândul lor, de indisciplină, în coordonarea votului parlamentarilor USL, pe problema referendumului propus de către preşedintele României, Traian Băsescu.

Iată conţinutul comunicatului de presă:


„La nivelul Uniunii Social Liberale nu a fost luată nicio decizie, cu privire la votul din Parlament pe tema referendumului propus de președintele Traian Băsescu. Acuzațiile liderilor de grup ai Partidului Social Democrat sunt lipsite de temei, de vreme ce liderii PSD de la Senat și Camera Deputaților au fost informați, din timp, cu privire la modul în care liberalii vor vota în această privință. Partidul Național Liberal consideră că referendumul propus de Traian Băsescu este un demers inutil și, în consecință, liberalii s-au pronunțat împotrivă. În plus, aproximativ 20 de parlamentari PSD au votat alături de reprezentanții PNL și în concordanță cu programul de guvernare, cu care USL a câștigat alegerile din decembrie 2012. Totodată, 10 parlamentari social-democrați s-au abținut de la vot, Miron Mitrea fiind unul dintre aceștia. Acest program prevede clar sistemul bicameral, iar românii, atunci când au votat USL, au știut că optează pentru păstrarea bicameralismului.”


Comunicatul este semnat de către: Puiu Haşotti, liderul Grupului PNL din Senat şi Andrei Gerea, liderul Grupului PNL de la Camera Deputaților.
 
jooble.org