Senatorii şi primarii USL din judeţul Constanţa s-au întâlnit la Neptun: Dobrogea va fi regiune... separată!

Senatorii şi primarii USL din judeţul Constanţa s-au întâlnit la Neptun: Dobrogea va fi regiune... separată!(2424)


Aseară, la Hotelul „2D”, din staţiunea Neptun, primarii unităților teritorial - administrative din județul Constanța au fost invitaţi la o întîlnire „de lucru”, cu senatorii Uniunii Social Liberale (USL), din Parlamentul României. La eveniment era anunţată participarea a 81 de membri ai Camerei Superioare a Forului Legislativ, printre aceștia fiind și şapte miniștri - senatori.

Acțiunea este (folosim timpul prezent, pentru că aceasta continuă, prin două vizite, tot „de lucru”, ale senatorilor, care vor avea loc în cursul acestei zile, la Herghelia Mangalia şi la „perdelele” – lizieră pomicolă, de protecţie climaterică şi agricolă, de la Viişoara, judeţul Constanţa, masa şi dansul de azinoapte, de la Complexul Turistic „Lacul Racilor”, din Olimp – Lacul Tatlageac, proprietatea altui parlamentar USL , deputatul liberal Mihai Lupu, fiind şi ele tot „lucrative”...) o inițiativă a celor patru senatori USL constănțeni: Nicolae Moga (PSD), Puiu Hașotti (PNL), Alexandru Mazăre (PSD) şi Mircea Banias (PC), în colaborare cu președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Daniel Constantinescu.

Au răspuns invitaţiei atât cei mai mulţi dintre senatorii de pe listele de invitaţi, cât şi cea mai mare parte dintre primarii... USL (s-au remarcat, totuşi, câteva absenţe, cum ar fi acelea a doi dintre cei care au trecut, chiar în ajunul alegerilor locale din iunie 2012, de la PDL la PNL: Traian Cristea, de la Costineşti, şi Mugurel Mitrana, din 23 August, ambele fiind, probabil, comune prea îndepărtate de Neptun, pentru o deplasare atît de lungă...), neobservând prezenţa vreunui primar, încă în funcţie sau în partid..., de la PDL!


12 propuneri legislative urgente, pe probleme de administraţie locală, ale Consiliului Judeţean Constanţa!


CEL MAI INTERESANT MOMENT AL REUNIUNII A FOST, FĂRĂ ÎNDOIALĂ, CEL LEGAT DE PREZENTAREA, DE CĂTRE PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN CONSTANŢA, A NU MAI PUŢIN DE... 12 PROPUNERI LEGISLATIVE, LEGATE DE TEMA ÎNTÂLNIRII: ADMINISTRAŢIE LOCALĂ, CONEXIUNILE CU ADMINISTRAŢIA CENTRALĂ ŞI INSTITUŢIILE STATULUI, ÎN CONTEXTUL PROIECTULUI DE „REGIONALIZARE” ADMINISTRATIVĂ A ROMÂNIEI! Vi le vom prezenta, în detaliu, în cursul acestei zile.

 


Constănţenii declară că au convins tot USL – ul să susţină înfiinţarea Regiunii Dobrogea! Nimeni nu i-a contrazis, în sală...

 

BOMBA SERII, lansată public de către amfitrionul autoasumat al serii (şi al întregii organizări), vicepreşedintele Senatului, pesedistiul constănţean Nicolae Moga: Guvernul şi majoritatea USL din Parlament nu (mai) au niciun fel de obiecţii la constituirea Regiunii Dobrogea, compusă (doar) din judeţele Constanţa şi Tulcea! Mai trebuie convinsă (repede) şi... Uniunea Europeană, pentru această derogare! Vom reveni cu amănunte.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri