Seminarii despre pescuit, în Eforie(625)


Sâmbătă, 5 septembrie, la Restaurantul Leul de Mare din zona Cazinoului din Eforie Sud şi duminică, 6 septembrie, la terasa Hotelului Sirius din Eforie Nord, vor avea loc două seminarii tematice referitoare la problematica pescuitului la nivel local.

Organizate în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Pescarilor, evenimentele vor aduce împreună specialişti în domeniul pescuitului, protecţiei şi conservării resurselor naturale, ONG-uri şi cluburi sportive interesate să participe, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Obiectivul acestor seminarii este de a trage un semnal de alarmă cu privire la efectele pescuitului ilegal şi iraţional şi de a propune soluţii pentru conservarea resurselor, într-un regim care să nu afecteze viaţa comunităţii.

A doua ediţie a Festivalului Pescarilor, organizat de Primăria Eforie, se va desfăşura între 4 şi 6 septembrie 2015. În cadrul festivalului, pe lângă seminarii tematice referitoare la problematica pescuitului la nivel local, vor mai avea loc concursuri de pescuit sportiv, expoziţii cu degustare şi concursuri gastronomice, activităţi educative pentru copii şi tineri, dar şi concerte şi spectacole de dansuri din zona Dobrogei.

Prima ediție a Festivalului Pescarilor a avut loc în luna iunie 2015. 
jooble.org