Triathlon Challenge Mamaia 2015 - sărbătoare a sportului şi triatlon de talie europeană(1318)


A VII-a ediție a celui mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani, Triathlon Challenge Mamaia, care se desfăşoară în perioada 4-6 septembrie, în staţiunea Mamaia, va fi unul dintre cele mai complexe evenimente sportive organizate în România, adresându-se tuturor iubitorilor de mişcare, indiferent de vârstă. 

Timp de trei zile, aproximativ 1300 de sportivi amatori şi profesionişti vor participa la o adevărată sărbătoare a triatlonului în cadrul căreia vor avea loc competiţii dedicate atât celor mari cât şi celor mici.
Anul acesta, Triathlon Challenge Mamaia devine Cupă Europeană Premium, cu un buget de premiere generos, cu mai multe puncte ITU şi cu sportivi de elită din peste 20 de ţări.

Predarea kit-urilor de concurs

În prima zi a evenimentului, vineri, concurenţii vor primi kit-ul de participare, care va cuprinde casca de latex pentru înot oferită de Tyr, tricoul oficial al concursului oferit de Belloto, cip-ul de cronometrare (sistem electronic, timpi pentru fiecare probă), două numere de concurs (alergare şi bicicletă), medalie de finisher, diplomă electronică şi produse de la parteneri. Predarea kit-urilor de concurs se va face la Pavilionul Expoziţional Constanţa, între orele 14.00 şi 22.00, unde veţi găsi şi o expoziţie cu echipamente sportive.

Probele individuale și de echipă

Ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor care vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel maibine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă. Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Evenimentul de sâmbătă încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță, pe o suprafață plată sută la sută, iar înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start și finiș la ponton.

Ne bucurăm să îi avem ca participanţi la Triathlon Challenge Mamaia 2015 pe Steven van Groningen, CEO RaiffeisenBank România, Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon, Adrian Nanulescu, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, reprezentaţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi bloggeri.

Programul zilei de sâmbătă
Probe individuale
Ora 10.00: Start proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
Ora 10.15: Start Proba sprint: 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ora 12.00: Start proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare
Probe de echipă
Ora 10.45: Start ştafeta sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ora 11.15: Start ştafeta olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare
Aquatlon şi duatlon pentru copii
Festivalul Triathlon Challenge Mamaia continuă după-amiază cu “Start Campioni la Triatlon”, competiţie ce curprinde două probe: Aquatlon (200 m înot şi 1,25 km alergare) şi Duatlon (1,25 km alergare, 5 km bicicletă şi 1,25 km alergare). Evenimentul este organizat de Federația Română de Triatlon și Clubul Sportiv Smart Atletic, cu sprijinul sponsorului principal La Fântâna şi al partenerilor Regina Maria, Fundația eMag si Primăria Constanța. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani vor avea ocazia să se întreacă începând cu ora 16:00 la aquatlon și de la 17:00 la duatlon.

Mai multe detalii despre “Start Campioni la Triatlon”se găsesc pe site-ul competiţiei - www.trichallenge.ro/startcampionilatriatlon/.
Competiţia „Start Campioni la Triatlon” face parte din programul cu acelaşi nume, program naţional de selecție și pregătire a tinerilor sportivi cu vârsta între 9 și 12 ani, iniţiat de Federaţia Română de Triatlon.
Crosul popular “Beach Run”
În aceeaşi zi, începând cu ora 18.30, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. În premieră, în cadrul concursului Triathlon Challenge Mamaia, va avea loc un cros popular, pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire. Înscrierea se poate face online pe site-ul oficial -www.trichallenge.ro/beachrun.

Cupă Europeană Premium

Ziua de duminică este dedicată în totalitate celor mai buni triatlonişti profesionişti din lume, care se vor întrece în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium, organizată sub licența Uniunii Internaționale de Triathlon (ITU). La startul competiţiei se vor afla sportivi din peste 20 de ţări, care vor lupta pentru punctele oferite în clasamentul european de profil, dar şi pentru premiile record puse în joc. Faţă de anul trecut, fondul de premiere s-a dublat, ajungând la o sumă impresionantă de 25.000 de euro.

Zona de start si finiș va fi amenajată la cele mai înalte standarde, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon, iar fiecare participant va beneficia de un serviciu de cronometrare electronică, cu rezultate oferite live, online şi transmise prin e-mail după terminarea cursei. Vor exista puncte de hidratare şi revitalizare pe traseu şi se vor face face fotografii la finiș şi pe parcurs.
Printre cei aproximativ 100 de sportivi care s-au înscris la startul probei olimpice (1.500m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare) se numără şi doi reprezentanţi ai României: Alexandru Diaconu și Antoanela Manac.
Startul în întrecerea feminină se va da la ora 9.30, iar în competiţia masculină la 12.30, ceremonia de premiere fiind programată la ora 15.30.

Mai multe informaţii despre Cupa Europeană Premium, dar şi despre competiţia de amatori gasiţi pe site-ul evenimentului -http://www.trichallenge.ro/.

Petrecerea triatloniștilor
Triathlon Challenge Mamaia îi invită pe toți sportivii și pe cei dragi lor, sâmbătă, 5 septembrie, la o super-petrecere în parcarea din faţa hotelul Rex. Distracţia începe la ora 19:30, cu festivitatea de premiere, unde vor fi răsplătiți cei mai buni sportivi. De la ora 22:00, vom sărbători împreună prima zi de triatlon şi realizările tuturor celor care au alergat, pedalat sau înotat în timpul zilei. De la ora 22:00, DJ Vasile are misiunea de a face sportivii să se miște, dar nu pe pista de alergare, ci pe ringul de dans. De la 23:30, schimbăm puţin ritmul cu DJ K-lu. Gustările sunt asigurate de Papa La Şoni, iar berea rece rece de Ciuc.
  
jooble.org