Daniel Fripis, pompierul mort sâmbătă în timpul unei misiuni la Constanţa, decorat post-mortem de preşedintele Iohannis

Daniel Fripis, pompierul mort sâmbătă în timpul unei misiuni la Constanţa, decorat post-mortem de preşedintele Iohannis(639)


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Gheorghe Marius-Daniel Fripis, pompierul care şi-a pierdut viaţa sâmbătă în timpul unei intervenţii pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă din Constanţa.

"În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Decorarea a fost făcută la propunerea vicepremierului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Daniel Fripis şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, în timpul intervenţiei pentru stingerea unui incendiu care izbucnise în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa.

El avea 42 de ani şi lucra de nouă ani la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, având funcţia de comandant de echipaj şi grad de plutionier adjutant.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), intervenţia pompierilor constănţeni a fost făcută după ce, sâmbătă, în jurul orei 11.26, o persoană a anunţat, prin 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu la o butelie GPL.

Imediat, la locul accidentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi cu şase pompieri.

În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie, plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis suferind leziuni grave la faţă şi pierzându-şi viaţa. 
jooble.org