O rază de soare pentru 15 copii din centrele de plasament. Asociația Civică pentru Constanța scrie alături de ei ultima filă a jurnalului de bord de anul acesta

O rază de soare pentru 15 copii din centrele de plasament. Asociația Civică pentru Constanța scrie alături de ei ultima filă a jurnalului de bord de anul acesta(623)


Campania "Iubește marea", iniţiată de Asociația Civică Pentru Constanța, în parteneriat cu Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, a continuat astăzi cu un nou episod. De data aceasta, invitații speciali ai Asociației au fost copiii cu rezultate deosebite la învăţătură din cadrul centrelor de plasament coordonate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

La evenimentul desfășurat astăzi, 28 august, pe velierul Adornate au fost prezenti 15 copii cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, alături de 4 însoțitori. Aceştia au participat la activități educative și distractive coordonate de membrii Asociaţiei Civice Pentru Constanţa, dar şi de echipajul velierului Adornate: vizitarea navei, jocuri marinărești, inițiere în meșteșugul nodurilor marinărești, descoperirea bazelor navigației și meseriei de marinar. Ca și în cazul evenimentului anterior, la care au participat 15 copii ai beneficiarilor Fundației Baylor Marea Neagră, scopul acțiunii de astăzi este să le ofere celor mici o experiență inedită în larg și să le insufle dragostea față de mare și navigație.

În data de 11 iunie, Asociaţia Civică pentru Constanţa, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, a lansat campania „Iubeşte marea“. Campania are două componente: una de divertisment, prin care o parte a societăţii civile constănţene a fost invitată să experimenteze momente inedite la bordul velierului Adornate şi să descopere frumuseţea croazierelor pe mare, promovand altfel litoralul românesc, marea şi oraşul Constanţa; a doua, educativă, are drept scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor care se află în punctul de a alege o carieră.

Înfiinţată în iunie 2014, Asociaţia Civică pentru Constanţa are ca scop promovarea valorilor naţionale, a responsabilităţii civice, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi la nivel naţional, promovarea angajării civice şi a dezvoltării educaţiei civice.
Printre obiectivele Asociaţiei Civice pentru Constanţa se află conceperea şi dezvoltarea de proiecte privind încurajarea vieţii economice luând în considerare noi forme de muncă şi de dezvoltare a comunităţii.
Prin statutul său, Asociaţia încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.
  
jooble.org