Gabriel Comănescu a dat de profit cu forajul marin

Gabriel Comănescu a dat de profit cu forajul marin(766)


Un weekend la hotelul de cinci stele din Mamaia al lui Gabriel Comănescu costă peste 700 de euro, mai mult decât în Maldive

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania fanion a grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, a revenit în 2014 pe profit, de la pierderi de 163 de milioane de lei, dar firma de foraj marin are de înfruntat un an dificil în contextul în care petrolul ieftin a anulat pofta de investiţii a marilor petrolişti.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, anul trecut Grup Servicii Petro­lie­­re a ajuns la o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, cu aproape 25% mai mare faţă de 2013, şi a înregistrat o revenire a rezultatului final. Astfel, de la pierderi de 163 de milioane de lei în 2013, compania a generat un profit net de 151 de milioane de lei anul trecut.

Reprezentanţii companiei nu au comentat evoluţia rezultatelor. Cu toate acestea, la începutul acestei luni, odată cu publicarea rezultatelor consolidate la nivelul Grup Servicii Petro­liere, reprezetanţii firmei spuneau că 2014 a fost un an bun pe fondul barilului de petrol care s-a menţinut în medie la peste 100 de dolari.

Cu toate acestea, pentru 2015 bugetul este făcut pornind de la o scădere de 20% faţă de cifrele consolidate de anul trecut din cauza prăbuşirii petrolului sub pragul de 50 de dolari pe baril.

Grup Servicii Petroliere are o „flotă“ formată din opt platforme de foraj marin la care se adaugă mai multe vase de construcţii offshore. Platformele lui Comănescu se află, potrivit celor mai recente informaţii disponibile, în zone precum Marea Azov sau Mexic, altele urmând să intre din această toată în contracte în Africa de Vest. 

Sursa: ZF.ro
jooble.org