Deputat Florin Gheorghe, confundat cu un criminal de presa argentiniană

Deputat Florin Gheorghe, confundat cu un criminal de presa argentiniană(866)


La 20 de ani de cand o gimnasta in varsta de 11 ani din Romania, Adriana Giurca, murea dupa ce fusese batuta de antrenorul ei, presa argentiniana a decis sa readuca in prim plan cazul, comentand pe marginea brutalitatii antrenorilor, scrie ziare.com.

Insa articolul publicat este insotit nu de o fotografie a unui deputat PDL, Florin Gheorghe, ci de doua, dintre care una este facuta chiar in Parlamentul Romaniei, in momentul in care politicianul depunea juramantul de deputat.

Iata cum o potrivire de nume face ca deputatul sa se aleaga cu asa o reputatie nedreapta in Argentina. Articolul scris de El Tribuno reflecta realitatea, nu insa si fotografiile, postate, cel mai probabil, dintr-o eroare.

In articol se povesteste cum antrenorul si-a lovit eleva de cinci sau sase ori, dupa ce a gresit o saritura complicata. Cu toate acestea, Adriana a incercat sa-si retina lacrimile si sa revina la exercitiu, in ciuda ametelii cauzate de locvituri.

Pe fondul stresului, pedepsei primite si oboselii, aceasta a cazut la pamant, moment in care antrenorul a inceput sa o loveasca din nou cu bestialitate, strigand "nu plange", "taci" si altele care, conform cotidianului, nu pot fi reproduse. In ciuda celor ce i se strigau, fetita nu s-a mai ridicat, fiind dusa in coma la spital, mai mentioneaza publicatia, punctand un capitol negru din gimnastica romaneasca.

In cele din urma, Florin Gheorghe a fost condamnat la opt ani de inchisoare, dar pedeapsa i-a fost redusa la 6 ani. El a platit si despagubiri in valoare de 5.600 de dolari.

Argentinienii mentioneaza ca acest caz a fost musamalizat pentru o perioada in Romania, dar totul a iesit la iveala dupa ce o alta sportiva a decis sa faca public totul.

Sursa: ziare.com
 
jooble.org