Şase sirieni ascunşi într-o semiremorcă, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Şase sirieni ascunşi într-o semiremorcă, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni(455)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coasta au depistat şase persoane de sex masculin, cetăţeni sirieni, care au încercat să între ilegal în România ascunşi într-un automarfar încărcat cu piese pentru maşini de spălat.
În data de 23.08.2015, în jurul orei 17.00, la PTF Negru-Vodă, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară un cetăţean român, şofer al unui autocamion, care transporta conform documentelor de însoţire, piese pentru maşini de spălat din Turcia pentru o societate comercială din Federaţia Rusă.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră români şi bulgari au constatat că şnurul care sigilează prelata a fost tăiat fapt pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al autocamionului şi al semiremorcii.
Cu această ocazie, în compartimentul marfă al semiremorcii au fost descoperiţi şase bărbaţi, cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 22- 42 ani, fără documente de identitate. Faţă de cele constatate, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă de prezenţa persoanelor în autovehicul.
Cetăţenilor sirieni li s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de intrare/ieşire prin trecerea ilegală a frontierei de stat” fiind preluaţi de către autorităţile de frontieră din Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.
  
jooble.org