Autoturism căutat în Italia, descoperit în trafic(582)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Garzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat ieri o acţiune pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate, in urma careia au identificat şi oprit în trafic, în municipiul Constanţa, un autoturism marca VW GOLF model 6, condus de cetăţeanul român C.C., în vârstă de 38 de ani.

Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este semnalat ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, de autorităţile din Italia, fiind declarat furat din data de 17.01.2012.
In cadrul cercetarilor, persoana în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, a declarat că a cumpărat autoturismul, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 10.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.
  
jooble.org