Cereale achiziționate ilegal de pe un șlep(828)


Ieri, în jurul orei 08.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Cernavodă, aflați în misiune pe fluviul Dunărea cu o ambarcațiune din dotare, au observat două barci din tablă, cu motor, care navigau în apropierea unui şlep sub pavilion România.

Polițiștii de frontieră au interceptat cele două ambarcaţiuni, conduse de către cetățenii romani G.I., în vârstă de 45 ani şi G.N.D., în vârstă de 20 ani, ambii cu domiciliul în judeţul Constanţa și au constatat că transportau 30 saci cu cereale – grâu, în greutate totală de 1700 kg, pentru care nu au putut prezenta documente justificative. Întrebati despre provenienţa sacilor cu cereale, cei în cauză au declarat că i-au cumparat de pe şlep, după ce s-au înţeles cu comandantul navei respective.

Polițițtii s-au deplasat la nava în cauză, iar în cadrul cercetărilor comandantul acesteia, cetăţeanul român M.V., domiciliat pe raza județului Brăila, a declarat că a vândut 30 saci cu grâu celor doi constănțeni, în schimbul sumei de 260 lei, din încărcătura de cereale pe care o transporta, conform documentelor de însoțire, pentru o societate comercială din Constanța.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 1700 kg grau, evaluată la aproximativ 850 lei, cele două bărci din tablă în valoare de 5.000 lei, două motoare de barcă în valoare totală de 7.000 lei, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare şi complicitate la delapidare, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 295 şi art. 48, alin 1 Codul Penal.
 
jooble.org