Contrabanda cu țigări din Turcia nu a murit(813)


Peste 990 de pachete cu ţigarete de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în punctul de trecere a frontierei Vama Veche două persoane de sex feminin, care intenţionau să introducă în ţară 780 de pachete cu ţigarete netimbrate fără documente justificative, precum şi o persoană de sex masculin care comercializa, într-o piaţă din municipiul Constanţa, peste 200 pachete de ţigarete netimbrate fără documente justificative.

Astfel, astăzi, în jurul orei 01.30, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru controlul de frontieră două persoane de sex feminin, de cetăţenie română, în vârstă de 34 respectiv 41 de ani, care călătoreau cu un autocar ce efectuează curse regulate între Turcia şi România.

În bagajele personale au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 780 de pachete cu ţigarete netimbrate.
Persoanele în cauză, domiciliate în municipiul Constanţa, au declarat că au achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul Turciei.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 7.800 lei, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite lucrări penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

De asemenea ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa l-au depistat, în zona pieţei Tomis III, pe numitul B.F., în timp ce oferea spre vânzare mai multe pachete de ţigări din mărcile Marlboro şi Pall Mall, fără timbru fiscal, dintr-un autoturism marca Daewoo model Cielo. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză urma să comercializeze cantitatea de 145 pachete de ţigări marca Marlboro şi 20 pachete marca Pall Mall, contra sumei de 8 lei pachetul. Acesta a menţionat că mai deţine 50 pachete ţigări marca Marlboro, într-un dulap aflat pa casa scării unde îşi are reşedinţa – municipiul Constanţa, ţigări pe care le-a pus la dispoziţia organelor de cercetare penală.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cele 195 de pachete de ţigări marca Marlboro, 20 pachete de ţigări marca Pall Mall, precum şi autoturismul marca Dawoo model Cielo în valoare de 3.000 lei provenită, iar cetăţeanul în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,contrabandă – deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, pct. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

  
jooble.org