SPIT a participat la competiţia Premiul European pentru Sectorul Public(780)


Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa a participat, pentru a patra oară consecutiv, la competiţia Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA), lansată de Institutul European de Administraţie Publică (EIPA), cu proiectul “Etax Mobile o nouă modalitate de plată online a impozitelor şi taxelor locale”.


Precizăm că la ediţia din anul 2015, au fost înaintate un total de 266 de proiecte, din care 64 au fost identificate ca bune practici. Au participat 21 de ţări şi instituţii europene iar emitenţii de top au fost Spania, Portugalia, Italia, Austria, Olanda, Lituania şi Polonia.

Proiectul SPIT a avut ca tematică modalitatea inovatoare de plată online a impozitelor şi taxelor locale prin intermediul telefonului mobil.

SPIT Constanţa a participat la selecţia proiectelor pentru aceasta competiţie europeană în anul 2009 cu proiectul „Managementul instrumentelor de plată”, în anul 2011 cu proiectul "Ghişeul unic" şi în anul 2013 cu proiectul “Modalitate inovatoare de plată a impozitelor şi taxelor”, toate reuşind să se alinieze standardelor europene.

  
jooble.org