S-a eletrocutat după ce s-a urcat pe tren(593)


În data de 13.08.2015, orele 2230, lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că în triajul Staţiei CFR Mol 5 Port Constanţa a avut loc un accident prin electrocutare la firele de înaltă tensiune. Deplasându-se de urgenţă la faţa locului, lucrătorii serviciului au stabilit următoarele: - la linia M 1 a triajului Staţiei CFR Mol 5 din Portul Constanţa, se afla staţionat un tren de marfă format pentru plecare, având în compunere vagoane de tip Uagps încărcate cu zahăr brut industrial vrac. Trenul urma să fie luat în primire de agenţi de pază pe care să-l însoţească până la destinaţie, fapt pentru care agentul de pază MATACHE NICOLAE COSTIN, de 32 ani, din oraş Urlaţi, jud. Prahova, s-a urcat pe platforma unui vagon şi din neatenţie s-a apropiat de firele de înaltă tensiune de 27 000 w, fiind electrocutat.

Persoanei electrocutate i s-au acordat îngrijiri medicale de către medicul de pe ambulanţa sosită la faţa locului, care a stabilit diagnosticul preliminar *“arsură prin electrocuţie la nivelul toracelui şi membrelor – stabil hemodinamic”,* fiind apoi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru îngrijiri medicale de specialitate şi tratament.

Cercetările se continuă de către lucrători din cadrul S.P.T.M. în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului si ITM. 
jooble.org