Autoturism cu documente false, descoperit în Portul Constanţa(778)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Portul Constanţa un cetăţean român care conducea un autoturism, cu numere de Franţa, pentru care a prezentat la control documente false.

În data de 11.08.2015, în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa au oprit pentru control, în Portul Constanţa, un autoturism marca Renault Laguna cu numere de Franţa şi condus de cetăţeanul român C. AUREL, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa.
În urma verificărilor a rezultat faptul că două dintre documentele prezentate la control, asigurarea tip carde verde şi contractul de vânzare-cumpărare prezintă suspiciuni de falsificare.
Poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că autoturismul în cauză putea fi condus pe drumurile publice doar pe o perioadă de 30 de zile de la data ultimei vânzări, aceasta având loc în luna februarie 2015.
Conducătorul auto a declarat faptul că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentele în cauză sunt false.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uz de fals” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de înmatriculare sau înregistrare care au fost retrase sau a unui autovehicul înmatriculat în alt stat ce nu are drept de circulaţie în România”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 323, respectiv art. 334 din Codul Penal.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri