La furat de... energie(647)


Enel Distribuţie Dobrogea a realizat în perioada 1-9 august acțiuni de control în județul Constanța, pentru depistarea branșamentelor ilegale la rețeaua de electricitate, cu sprijinul Poliției Române.

Astfel, în urma unei acţiuni dedicate prevenirii și combaterii furturilor de energie electrică, coordonate de Direcţia de Ordine Publică din cadrul IGPR au avut loc aproape 500 de controale și s-au constatat peste 60 de infracţiuni în județul Constanța, prevăzute de Legea nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale. În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de energie electrică.

În anul 2014, în urma controalelor efectuate cu sprijinul Poliției Române au fost întocmite 340 de plângeri penale în județul Constanța și un total de peste 1.870 în toate zonele deservite de Enel. În primele șase luni ale acestui an, au fost întocmite deja circa 200 de plângeri penale în județul Constanța și un total de peste 1.500 în toate zonele deservite de Enel.
  
jooble.org