Coadă la stația de taxare Fetești. Restricții de circulație(758)


Centrul INFOTRAFIC - Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe A2 Bucureşti - Constanţa, traficul rutier este moderat, însă, în jurul orei 07:45, la staţia de taxare de la Feteşti se formase o coloană de autovehicule de aproximativ 150 de metri, pe sensul de mers către Constanţa, pe singura bandă destinată achitării pe loc a tarifului de trecere a podurilor între Feteşti şi Cernavodă. Precizăm că, la kilometrul 136, pe sensul de mers către litoral, se circulă doar pe prima bandă, în coloană (aproximativ 2 kilometri), din cauza unui accident.

Având în vedere că este perioada concediilor și că adesea, la staţia de taxare de la Feteşti, de pe A2 Bucureşti - Constanţa, s-au semnalat cozi la singura casă destinată plăţii cash a peajului (tarif de trecere a podurilor între Feteşti şi Cernavodă ), reamintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, cu obligativitatea ca taxa să fie achitată în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii. Plata se poate face la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 - număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România -http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316 ).

În judeţul Constanţa, în nodul rutier A4 (km 19+750) - DN 39 (km 8+100) a fost modificată semnalizarea verticală, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre A2 către Agigea fiind direcţionat pe pasajul existent de pe A4, care traversează DN 39.

Autovehiculele de mare tonaj îşi vor continua deplasarea până în intersecţia cu sensul giratoriu în care se termină autostrada (zona Sanatoriul Agigea), apoi vor reveni pe aceasta (pe a treia ieşire a sensului giratoriu), până la intersecţia cu sens giratoriu cu DN39, pe care o vor părăsi tot la a treia ieşire, către Agigea.
Măsura a fost luată în vederea protejării structurii de rezistență a podului peste Canalul Dunăre - Marea Neagră de la Agigea, situat pe DN39 (km 8+988). Astfel, prin fragmentarea traficului greu, se previne pătrunderea pe pod a mai multor autovehicule de mare tonaj în acelaşi timp, în condiţiile în care valorile de trafic sunt ridicate în perioada sezonului estival.

Precizăm că pe acest pod, pe cele patru benzi, este permisă circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule, exceptând transporturile agabaritice, însă este impusă restricţie de viteză de 50 km/h.

În perioada 1 iulie - 31 august 2015, în conformitate cu prevederile H.G. nr.1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată la sfârşit de săptămână, astfel:
1. pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone:
• pe sensul de parcurs Bucureşti - Constanţa - vinerea, între orele 12:00 şi 24:00, iar sâmbăta între orele 6:00 şi 14:00;
• pe sensul de parcurs Constanţa - Bucureşti - duminica, între orele 12:00 şi 24:00;
• pe sensul de parcurs Feteşti - Cernavodă - duminica, între orele 12:00 şi 24:00;
2. pe DN39 Agigea - Mangalia, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în ambele sensuri, vinerea, între orele 12:00 şi 22:00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 6:00 şi 22:00;
3. pe DN22C, pe sensul de parcurs Murfatlar - Cernavodă, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, duminica, între orele 12:00 şi 24:00. 
jooble.org