Târgul Gaudeamus Litoral, pe faleza din Mamaia, în perioada 13-17 august(790)


Cea de-a şaptea ediţie a Târgului Gaudeamus Litoral se va desfăşura, în perioada 13 - 17 august, pe faleza din faţa studioului Radio Vacanţa din Mamaia şi îşi aşteaptă cititorii cu bestsellerurile momentului, serii de autor şi cele mai recente titluri de ficţiune şi nonficţiune.

Târgul Gaudeamus Litoral este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media al Radio România şi Radio Constanţa, în perioada 13 - 17 august. Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, turiştii aflaţi în vacanţă şi constănţenii sunt aşteptaţi la malul mării, pentru "o cură estivală de lectură", potrivit Radio România.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc pe 13 august, de la ora 17.00.

Şi în acest an, Târgul Gaudeamus Litoral îşi propune să promoveze lectura ca modalitate de reconectare cu sine. Desprins de agitaţia cotidiană, cititorul modern (re)găseşte în vacanţă unul din tot mai rarele prilejuri de a se dedica lecturii. Amuzante sau incomode, spumoase sau melancolice, incitante sau revelatoare, titlurile oferite de expozanţii Târgului Gaudeamus Litoral îşi caută cititorii în rândul vizitatorilor de toate vârstele.

Bestsellerurile momentului, seriile de autor şi cele mai recente titluri de ficţiune şi nonficţiune sunt pregătite să devină parteneri de vacanţă ai iubitorilor de carte din toate colţurile ţării, aflaţi pe litoral.

Printre surprizele pregătite de gazdele de la Radio Constanţa se numără expoziţia de fotografie "EU aleg Romania", un proiect al Studiourilor Regionale Radio România, şi seria de proiecţii video reunite sub genericul "Dobrogea sentimentală", susţinute de reprezentanţi ai şcolilor de fotografie din Constanţa.

Cu prilejul târgului vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii "Cărţile se întorc acasă" şi "Poliţia Gaudeamus". Nu vor lipsi nici Tombola Gaudeamus derulată pe baza buletinelor de vot al publicului şi concursul "Miss Lectura" adresat celor mai frumoase vizitatoare.

Gaudeamus Litoral reprezintă ultima etapă a Caravanei Gaudeamus 2015 (după ediţiile de la Craiova, Cluj-Napoca şi Oradea) şi este evenimentul cu numărul 88 în seria Târgurilor Gaudeamus, iniţiate şi organizate de Radio România din 1994.

Acest proiect este susţinut de Ministerul Culturii.
jooble.org