Apa minerală naturală şi de izvor, verificată de Protecţia Consumatorilor Constanța(469)


Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa în zilele caniculare a desfăşurat acţiunea de verificare a respectării prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea apelor minerale naturale şi a apelor de izvor.

Au fost verificaţi 16 operatori economici ce ofereau la comercializare aceste produse, iar la 25% dintre aceştia s-au constatat neconformităţi.

A fost supusă controlului cantitatea de 7705 litri apă minerală naturală, iar abateri au fost constatate la 160 litri.

Din verificările efectuate au rezultat următoarele aspecte:
- apă minerală naturală diferite sortimente oferită la comercializare în ambalaje de 5 litri , prezenta ambalaje deformate;
- neafişarea în mod vizibil şi fără echivoc a preţului de comercializare;
- neafişarea preţului de vânzare pe unitatea de măsură, exprimat în lei/litru , alături de preţul pe recipient ( per bucată);

Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 4 amenzi în valoare de 5500 lei şi un avertisment şi au fost oprite temporar de la comercializare 160 litri în valoare de 118 lei.

”Este foarte important ca în aceste zile toride, când creşte foarte mult consumul de apă minerală naturală, consumatorii să beneficieze de apă minerală de calitate corespunzătoare”, a declarat Radu Cornel, Comisar Şef Adjunct Delegat al CJPC Constanţa.
jooble.org