Autoturisme căutate în Spania, descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni

Autoturisme căutate în Spania, descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni(836)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat în municipiul Constanţa un autoturism declarat furat de autorităţile din Spania.

De asemenea, în P.T.F. Negru Vodă a fost identificat un alt autoturism furat din Spania, pe care o familie din R. Moldova încerca să-l introducă în ţară.

În data de 06.08.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Seat Ibiza, despre care deţineau informaţia că este căutat în vederea confiscării.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile din Spania, fiind declarat furat din data de 31.07.2015, iar în România este deţinut de cetăţeanul român P. EUGEN, în vârstă de 41 de ani.
Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, a declarat că a cumpărat autoturismul, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 10.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţenii din R. Moldova P. OLEG, în vârstă de 51 de ani, A.P. RENATA, de 42 ani, însoţiţi de fiul lor minor, care călătoreau cu un autoturism marca Citroen model Xsara Picasso cu numere de R. Moldova.
După verificările în bazele de date, poliţiştii de frontieră români l-au înformat pe cetăţenul moldovean că autoturismul în cauză figurează ca fiind furat din Spania, din data de 18.12.2012.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 4.400 de euro, la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor şi au întocmit dosar pentru săvârşirea infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Codul Penal.
 




jooble.org