Croazieră de 5 stele pentru copiii afectați de virusul HIV(669)


Asociația Civică „Pentru Constanța”, în parteneriat cu Fundația Baylor Marea Neagră, a organizat astăzi, în cadrul campaniei „Iubește marea”, un eveniment educativ destinat copiilor infectați cu HIV sau provenind din familii afectate de acest virus.

În cadrul evenimentului desfășurat pe velierul Adornate, 13 copii și cinci însoțitori au participat la activități educative și distractive coordonate de administratorul navei, Mihai Giantău : vizitarea velierului, jocuri marinărești, arta de a face noduri, concursuri de desen, descoperirea bazelor navigației și meseriei de marinar. Scopul acțiunii este de a le oferi copiilor o experiență inedită pe mare și de a le stimula creativitatea prin activități distractive. Marea și marinarii sunt o constantă a poveștilor de aventuri care hrănesc imaginația copiilor și îi ajută să descopere natura.
Acești copii provin din familii infectate cu HIV sau cu alte boli infecțioase și se află în îngrijirea Fundației Baylor, singura reprezentantă a rețelei BIPAI în România care, prin Centrul de Excelenţă, furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei, ce suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosociale) s-au adăugat planificarea familială şi serviciile primare de cardiologie.

Evenimentul este organizat de Asociația Civică „Pentru Constanța”, înfiinţată în iunie 2014, cu scopul de a promova valorile naţionale, responsabilitatea civică, de a consolida valorile democratice la nivel local şi naţional, de a promova angajarea civică şi dezvoltarea educaţiei civice. Prin statutul său, Asociația încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.

Asociația a desfășurat mai multe evenimente în cadrul campaniei „Iubește marea”, o campanie organizată în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Acestă campanie are două componente: una de divertisment, prin care o parte a societății civile constănțene promovează litoralul românesc, marea și orașul Constanța. Cea de-a doua, educativă, are drept scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor aflați în punctul de a alege o carieră.
  
jooble.org