Un singur delfin eşuat, în ultima lună

Un singur delfin eşuat, în ultima lună(1064)


În lunile mai şi iunie (prima sa jumătate), numărul delfinilor eşuaţi s-a redus considerabil, spre bucuria iubitorilor de natură, mare şi cetacee. Astfel, în această perioadă, a fost găsit un singur delfin eşuat, viu (o femelă, aparţinând speciei “Tursiops truncatus ponticus”, de 2.02 m lungime), în urma unei furtuni din Marea Neagră, exemplar anunţat de către pescarii din Vama Veche. Din păcate, deşi s-a intervenit medical, nu a mai putut fi salvat.


Campanii de monitorizare, dar şi de informare a populaţiei costiere şi a turiştilor

Continuă campaniile de monitorizare, atât terestre, cât şi pe mare, efectuate de membrii ONG – ului de Mediu “Mare Nostrum”, din Constanţa. Astfel, în perioada 15 mai-14 iunie, au avutr loc patru expediţii terestre, două pentru partea nordică şi două pe sectorul sudic. Expediţiile pe mare au fost ceva mai numeroase luna aceasta: 6 expediţii, două în Nord şi patru în partea de Sud, în timupl cărora au fost observate câteva exemplare de delfini. Acestora li se adaugă expediţia de testare a ADD-urilor (pingere), din nordul staţiunii Mamaia.
“Mare Nostrum” continuă şi campaniile de informare şi conştientizare, în rândul populaţiei locale şi al turiştilor. În luna iunie, a fost rândul celor din Sudul litoralului să beneficieze de aceste sesiuni informative.
Proiectul “ Foto-identificarea delfinilor din apele costiere româneşti ale Mării Negre”, susţinut financiar de ACCOBAMS, s-a finalizat la data de 31 mai 2013. Activităţile de monitorizare şi conservare a delfinilor din Marea Neagră continuă în cadrul proiectelor finanţate de către OMV Petrom şi DB Schenker.


Cum procedăm, dacă observăm un delfin eşuat!

În momentul în care observăm un delfin eşuat sau aflat în orice situaţie în care viaţa sa este pusă în pericol, putem contacta echipa swpecializată a ONG – ului de Mediu “Mare Nostrum”, la numerele de telefon: 0800 800 078 sau 0763 255 731, ori prin intermediul formularului online, de pe site-ul http://www.delfini.ro.
Pentru orice alte informaţii suplimentare, poate fi accesată şi pagina https://www.facebook.com/delfinimn.
jooble.org