Împreună putem proteja mediul înconjurător – Caravana Polaris

Împreună putem proteja mediul înconjurător – Caravana Polaris(902)


Duminică, 2 august, Polaris M Holding demarează cea de-a şasea ediţie a “Caravanei Polaris”, eveniment ce promovează importanţa menţinerii oraşului curat. La fel ca şi în anii precendenti, evenimentul se va desfăşura în zona Portul Tomis începând cu ora 19:30.

Prin intermediul acestui eveniment, compania Polaris îşi propune să sensibilizeze şi să responsabilizeze constănţenii şi turiştii aflaţi pe litoral să participe în mod activ la păstrarea curăţeniei oraşului şi a plajelor. De noi depinde că imaginea oraşului în care locuim să fie frumoasă şi numai împreună putem demonstra că se poate realiza acest lucru prin contribuţia fiecărui cetăţean la crearea unui mediu mai curat şi mai sănătos.

Dacă în ediţiile anterioare, “Caravana Polaris” şi-a axat atenţia asupra sensibilizării populaţiei adulte cu privire la menţinerea oraşului curat, anul acesta tema campaniei se va concentra asupra educaţiei ecologice în rândul copiilor. Mai multe personaje îndrăgite de aceştia, printre care: Zâna curăţeniei, personajele pe picioroange, mascotele vesele şi năzdravane, vor fi prezente în Portul Tomis şi îi vor îndemna pe cei mici, pe constănţeni şi pe turişti să participe la menţinerea curăţeniei oraşului şi plajelor. De asemenea, acestor personaje li se vor alătura mai mulţi tineri, îmbrăcaţi în salopete verzi care se vor plimba în Portul Tomis şi-i vor îndemna pe constănţenii şi turiştii aflaţi pe litoral să menţină oraşul curat. Aceştia vor oferi copiilor şi adulţilor obiecte promoţionale de culoare verde pentru curăţenie.

Puterea exemplului rămâne metoda cea mai simplă de a inocula în rândul copiilor un obicei corect. Exemplul trebuie să vină din partea adulţilor, aceştia având rolul de a promova în rândul copiilor respectul pentru mediul înconjurător, pentru curăţenia oraşului, deoarece un comportament sănătos faţă de mediu se clădeşte din copilărie.
  
jooble.org