Expoziţie in Piaţa Ovidiu(920)


În perioada 20 - 26 iulie a.c., se desfăşoară expoziţia “ Feţele ascunse ale violenţei ‚, realizat în cadrul proiectului TINERI FĂRĂ ETCHETE - proiect ce promovează diversitatea in şcoala româneasca. Acest eveniment este organizat de Asociaţia Sigma Development Center Constanța, InterCultural Iceland, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanța.
Aceasta inițiativă dorește să atragă atenția asupra violentei de orice natură ( fizică, verbală, vizuală, etc), dar și asupra efectelor rezultate din ignorarea diverselor mesaje urbane, ce în timp au devenit mai mult sau mai puțin o „normalitate” în viața de zi cu zi a comunității noastre.
Proiectul demarat în august 2014 continuă printr-o serie de evenimente, întâlniri și dezbateri până în octombrie 2015.
În cadrul acestui eveniment (expoziția Fețele ascunse ale violenței), tinerii din Județul Constanța au surprins violența sub diferite forme: violența prin neimplicare socială (respectiv deteriorarea unor clădiri simbol din Constanța), violența îndreptată către diverse etnii, violența prin indiferență, respectiv ignoranța față de mediul înconjurător și multe altele.
Cei peste 300 de tineri, din liceele Colegiul de Marina " A.I.Cuza" din Constanța, Colegiul "Dobrogea" Castelu, Grup Școlar Cumpăna, Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia au surprins violenta cu care se intalnesc in viata de zi cu zi.
Expoziția "Fețele ascunse ale violenței" își dorește să aducă in atenția publicului problema toleranței și a non-discriminării prin expunerea fotografiilor realizate chiar de tinerii participanți la proiect. Expoziția va avea loc în perioada 20.07.2015 și 26.07.2015 în Piața Ovidiu, zona Biblioteca Colorată
 
jooble.org