Universitatea

Universitatea "Ovidius", asaltată de peste 5000 de candidaţi !(675)


Potrivit declaraţiei rectorului Universităţii "Ovidius", Sorin Rugină, facultăţile cele mai căutate sunt cele cu profil medical, concurenţa cea mai mare înegistrându-se la Fcultatea de Medicină, specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie şi recuperare.
"Cele mai căutate facultăţi sunt cele medicale, unde proporţia pe locuri fără taxă este cam de 14 pe loc, la Medicină Dentară, şi de 5-6 pe loc, la Medicină Generală. La Farmacie suntem la nivelul anului trecut. De asemenea, există interes deosebit pentru Matematică-Informatică, unde s-au depăşit cifrele de anul trecut, pentru Psihologie. Ştiinţele Economice sunt în aceiaşi parametri, adică au trei pe locurile bugetate", a afirmat rectorul Universităţii "Ovidius".
Numărul absolvenţilor înscrişi a depăşit cu mult aşteptările, printre candidaţi aflându-se şi patru olimpici !
Înscrieri numeroase s-au înregistrat şi la Facultatea de Ştiinţe Economice , la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei , Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi la Facultatea de Litere , dar numărul acestora poate creşte deoarece înscrierile se vor încheia la sfârşitul acestei săptămâni.
"În general, rata înscrierilor a depăşit aşteptările noastre, noi credeam că va fi la nivelul anilor trecuţi, iar acesta este un lucru îmbucurător. Au fost mai mulţi absolvenţi de liceu care au trecut bacalaureatul, promovarea noastră a fost mai bună şi mai ales am introdus înscrierea online. Când va fi încheiată înscrierea - la unele facultăţi continuă până pe 24 iulie - vom avea un bilanţ, dar cifrele de până în prezent arată creşteri foarte importante la unele facultăţi. Sunt toate premisele să avem locurile ocupate şi calitate la studenţi", a declarat rectorul Sorin Rugină.
 
jooble.org