Noul program Rabla acordat la cumpărarea unei maşini electrice

Noul program Rabla acordat la cumpărarea unei maşini electrice(605)


Conform unui proiect de ordonanaţă a Guvernului lansat în dezbatere publică, Ministerul Mediului propune acordarea unor subvenţii uriaşe , de 20.000 de lei la cumpărarea unui autovehicul pur electric şi de 5.000 de lei la achiziţia unui autovehicul electric hybrid.
Aceste subvenţii vor fi acordate sub formă de ecotichet din bugetul Fondului pentru Mediu, se arată în proiectul de modificare a Ordonanţaei de Urgenţă a Guvernului 9/2013 privind timbrul de mediu.
Ecotichetul are "o valoare de 20.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul pur electric şi o valoare de 5.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km", se arată în proiectul de OG.
Persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice vor beneficia de un ecotichet pentru fiecare astfel de autovehicul achiziţionat.
La sfârşitul lunii aprilie, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, declara că AFM propune acordarea unei subvenţii de 20.000 de lei la cumpărarea unui autoturism electric, urmând să deruleze în paralel şi o sesiune de finanţare pentru amplasarea de prize.
În 2013, AFM a derulat o sesiune de finanţare în cadrul căreia au fost alocate 100 de ecotichete pentru achiziţia de automobile electrice. 
 
jooble.org