Drepturile pasagerilor în timpul grevei ROMATSA(647)


Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA au făcut miercuri grevă de avertisment timp de două ore. Centrul European al Consumatorilor - ECC Romania informează că pasagerii companiilor de transport aerian care au avut zborurile întârziate sau anulate ca urmare a grevei controlorilor de trafic au următoarele drepturi:

* Să fie informați asupra drepturilor pe care le au
* Să primească mese și răcoritoare proporționale cu timpul de așteptare și două apeluri telefonice gratuite.
* În cazul în care nu au primit mese și răcoritoare, sfătuim pasagerii să păstreze bonurile, chitanțele pentru sumele cheltuite în acest sens pentru a putea cere banii înapoi de la companiile aeriene.

În privința compensațiilor prevăzute pentru anulări și întârzieri prelungite (ajungerea la destinație cu o întârziere egală sau mai mare de trei ore), situația acestora trebuie analizată de la caz la caz împreună cu măsurile luate de compania aeriană pentru a limita prejudiciul cauzat pasagerilor. Greva poate fi considerată o împrejurare excepțională care exonerează companiile de transport aerian de la plata acestor compensații. Acest lucru este realizat, de obicei, de instanțele de judecată. 
jooble.org