Abuzurile taximetriștilor din Mamaia

Abuzurile taximetriștilor din Mamaia(2203)


Despre abuzurile taximetriștilor s-au scris și se vor mai scrie zeci de pagini.

Cea mai nouă metodă prin care aceștia își înșeală clienții este folosirea tarifului de exterior în… interiorul orașului.
Așa i s-a întâmplat unui cititor al ziarului nostru, care într-una din serile trecute a luat taxiul din zona Summerland, la ieșirea din Mamaia. Este o zonă cu vad bun pentru taximetriști, pentru că acolo sunt comasate majoritatea cluburilor de fițe din oraș. Unii dintre ei și-au spus probabil că prețul unei curse este prea mic pentru tinerii care cheltuie sume mari în aceste cluburi, așa că s-au gândit cum să le stoarcă o sumă cât mai mare de bani.

Metoda folosită: practicarea tarifului de exterior, chiar dacă vorbim de o cursă din Mamaia spre Constanța.
”Am luat taxiul din zona Summerland până în Tomis Nord. Fac acest drum în mod regulat. De obicei plătesc 22 sau 23 de lei. Acum, taximetristul mi-a cerut 30 de lei. L-am întrebat de ce așa de mult și mi-a spus că a aplicat tariful de exterior”, a spus cititorul ziarului Timpul. Taximetristul a afirmat că Summerland este în afara Constanței și, prin urmare, el taxează ca și cum ar veni din Suceava, de exemplu.

Cum spuneam, nu este singura neregulă a taximetriștilor din Constanța și din Mamaia. Au existat mai multe reclamații de-a lungul timpului referitoare la faptul că tarifele sunt mult mai mari decât ar trebui să fie. Șoferii folosesc niște dispozitive numite în argou ”maimuțe”, cu care trimis impulsuri către aparatul de taxat pentru a majora prețul.

Cea mai recentă și una dintre cele mai celebre este plimbarea unui taxi pe plaja din Mamaia, pentru a-și lăsa clientul fix pe buza mării.

Dacă sunteți turist, țeapa este aproape garantată. Veți avea parte de un meniu complet de înșelat, de la ”maimuțele” de mai sus până la folosirea unui traseu ocolit.

Dacă sunteți constănțean, știți foarte bine că în oraș taximetriștii au legea lor. Și-au organizat stații de parcare adhoc, în zone unde staționarea este ilegală, dar nicio instituție a statului pare că nu poate face nimic. Nu mai vorbim despre faptul că fumează în mașină, ascultă muzică la maxim, despre faptul că autoturismele sunt neîngrijite, despre modul în care conduc.

Ce se poate face? Mai nimic. Lică Neagu, șeful taximetriștilor constănțeni, recunoaște că există nereguli, dar spune că este greu de făcut ordine în domeniu. Desigur, avem și o direcție de specialitate în Primărie Constanța care ar trebui să reglementeze această activitate, dar și Poliție Locală și a Ministerului Afacerilor și Internelor. Dacă un șofer obișnuit parchează ilegal, va plăti cu siguranță amendă. Taximetriștii, unii dintre ei, se laudă cu sute de amenzi pe care nu le plătesc. Cum nu au bunuri pe numele lor, este imposibil să se recupereze ceva de la ei.
La toate acestea mai adăgați ceva: taximetriștii pirați, cei care nu au niciun fel de document și agață clienții din gări (mai nou și din centrele comerciale care vând mobilier și electrocasnice mari).

Din păcate, avem instituții ale statului, plătite din banii noștri, care numai mimează grija față de cetățean.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri