101 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

101 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni(542)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, unde au depistat un cetăţean român care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 101 kilograme peşte din specia novac fără documente legale.

În data 13.07.2015, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Volkswagen Caddy condusă de cetăţeanul român A. GHEORGHE, în vârstă de 39 de ani, domiciliat în judeţul Argeş.
În urma controlului au fost descoperite 101 kilograme de peşte din specia novac pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „transportul fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
jooble.org