Se lansează proiectul “Alege Școala”(508)


Arhiepiscopia Tomisului și echipa proiectului Alege Școala organizează evenimentul de lansare a proiectului “Alege Școala”. Întâlnirea va avea loc marți, 14 iulie a.c., la biblioteca „Arhiepiscop Lucian”, situată în Palatul arhiepiscopal din Constanța (str. Arhiepiscopiei nr. 23), începând cu ora 11:00 și își propune să aducă laolaltă reprezentanți ai autorităților locale, media, reprezentanți ai clerului și cadre didactice implicate în proiect.

În cadrul evenimentului se vor prezenta principalele obiective ale proiectului “Alege Școala”, problemele la care acest proiect răspunde și rezultate pe care Arhiepiscopia Tomisului dorește să le atingă. 

Proiectul “Alege Școala” este implementat în perioada martie-noiembrie 2015 de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în parteneriat cu Patriarhia Română. Proiectul își propune implementarea unui plan de acțiune și măsuri la nivel multiregional pentru prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a persoanelor expuse acestui risc, precum și dezvoltarea unor acțiuni remedial -corective pentru persoane care au părăsit timpuriu școala. Beneficiarii proiectului - 850 de copii și 500 de părinți - provin din regiunile Nord­ Est, Sud ­Est, Sud ­Muntenia şi Bucureşti şi Ilfov (Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Mitropolia Munteniei și Dobrogei) – zone atât din mediul rural cât şi urban.

În Arhiepiscopia Tomisului, au fost create 4 centre educaționale inovative Alege Școala, unde au loc activități de tip Școala după Școala, Școala de Duminică și A doua șansă pentru cel puțin 73 de copii aflați cu risc de abandon școlar sau care au abandonat deja școala. Alături de participarea la activitățile din centre (Sfinții Împărați Constantin și Elena din Medgidia, Sfinții 4 Martiri de la Niculițel din Constanța, Sf. Ierarh Nicolae din Năvodari și Sf. Mina din Mangalia), copiii beneficiază și de sprijin financiar, concursuri cu premii substanțiale și de o tabără de creație creștină organizată în timpul vacanței de vară.
jooble.org