Șpagă de 22.000 euro pentru o sentință favorabilă în cazul restaurantului Beirut, în care au murit trei fete

Șpagă de 22.000 euro pentru o sentință favorabilă în cazul restaurantului Beirut, în care au murit trei fete(763)


Un polițist de la Garda de Coastă a fost prins în flagrant, miercuri după-amiaza, de procurorii anticorupție din Constanța în timp ce primea mită în valoare de 22.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Polițistul Dincă Cicerone i-a promis unui inculpat implicat în dosarul incendierii restaurantului Beirut din Constanța, în care au murit trei persoane, că va interveni prin intermediul unui văr procuror de la Galați pentru a-i obține o sentință favorabilă.

Inculpatul Karam George este cercetat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru ucidere din culpă.

În cursul lunii iunie, polițistul l-a vizitat de mai multe ori la el acasă pe Karam George, cerându-i 22.000 de euro pentru a-i da procurorului și intermediarilor și mobilă în valoare de 6.000 de euro, pentru el. 

Miercuri, în timpul unui flagrant, procurorii DNA Constanța l-au prins pe Dincă Cicerone luând banii.   

Trei fete au ars de vii în aprilie 2014, după ce un incendiu a izbucnit în restaurantul în care lucrau, Beirut, din centrul Constanței. Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, și Mihaela Tucă, de 24 de ani, erau dansatoare orientale, iar Nicoleta Cengher, de 24 de ani, din Costinești, era cântăreață. Alte patru persoane au suferit răni din cauza focului și a fumului înecăcios. O tânără în vârstă de 19 ani a fost trimisă de urgență la Spitalul de Arşi din București, prezentând complicații în urma intoxicaţiei cu fum şi arsurile de la nivelul căilor respiratorii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, focul a izbucnit în jurul orei 22.40, iar flăcările ­s-au extins cu rapiditate în toată clădirea, dar și la etaj, unde se află un cazino și un pub unde se defăşura un concert rock. Clădirea este veche, iar scara de acces este din lemn. Echipele ISU au ajuns imediat la fața locului, sediul instituției fiind foarte aproape de restaurant. Au intervenit nouă autospeciale, cu 64 de subofițeri și cinci ofițeri, care au lucrat mai bine de cinci ore.

Trupurile celor trei fete au fost găsite carbonizate. Erau în vestiar, iar ușa acestuia s-a blocat din cauza unei bucăți de lemn. Martorii spun că au țipat după ajutor, au plâns, au implorat, dar că nimeni nu a putut interveni. Au ars de vii. Focul a distrus plafonul clădirii, care ulterior s-a prăbușit.
”Ziua de ieri a trecut deja, ziua de mâine poate că nici nu ­există. Există doar miracolul clipei de față. Bucură-te de ea, este un dar”. Acestea sunt cuvintele postate, în ianuarie, pe un site de socializare, de Nicoleta Vasilițeanu. Ultima postare a Nicoletei Cengher a avut titlul: ”Now you see fire” (”Acum vezi foc”).

Restaurantul Beirut este înregistrat pe numele SC Middle East Parteners SRL şi este administrat de Karam Joceline Ep. Youssef Baaklini şi Karam George.

Sursa: Romanialibera.ro
jooble.org