Cum vrea Dragnea să îl scape pe Nicușor Constantinescu de incompatibilitate

Cum vrea Dragnea să îl scape pe Nicușor Constantinescu de incompatibilitate(809)Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, astăzi, la Constanţa, că se doreşte modificarea legii pentru ca aleşii locali care sunt reprezentanţii comunităţii respective în cadrul unei societăţi comerciale să nu mai fie consideraţi incompatibili.
"Am şi iniţiat de mai mult timp un proiect de modificare a acestui act normativ pentru că mi se pare incorect şi lipsit de noimă să nu dai posibilitatea unei comunităţi să-şi pună reprezentanţi într-o societate comercială pentru dezvoltarea acestei comunităţi din partea comunităţii. Este o prevedere mai mult decât incorectă, este nedreaptă şi această lege trebuie modificată şi clarificată şi am iniţiat această procedură, este în continuare la Ministerul Justiţiei", a declarat, ieri, Dragnea.


Cu toate acestea, Dragnea a afirmat că nu știe sigur dacă prevederile legii se pot aplica retroactiv, fiind mai degrabă sceptic.
"Nu sunt constituţionalist, nu sunt nici jurist, este posibil să nu, pentru că din câte ştiu o lege nu-şi produce efecte decât de la momentul intrării în vigoare. Până la urmă măcar să limpezim această situaţie. Încercăm să schimbăm legislaţia, se fac tot felul de negocieri cu tot felul de instituţii să încercăm să-i convingem că nu asta este problema României. Am vorbit cu foarte mulţi oficiali străini, nu vreau să le dau numele, lor le este foarte greu să înţeleagă cum apare o incompatibilitate între public şi public, cum apare conflict de interese între public şi public, conflictul de interese apare atunci când interferează publicul cu privatul şi oamenii nu înţeleg. Aici cred că a fost o exagerare atunci când a fost introdusă prevederea aceasta în lege şi asta nu e problema ANI, ANI este instituţia care a aplicat legea, izvorul acestei nedreptăţi îl reprezintă prevederile din lege şi sper că le vom modifica", a mai spus Liviu Dragnea.

Pe lângă Nicușor Constantinescu, alți aproape 30 de primari au fost declarați incompatibili de către ANI și riscă să-și piardă funcțiile. Mai mult, aceștia nu ar mai avea voie să candideze timp de trei ani de zile, dacă justiția va hotărî că au fost incompatibili.
jooble.org