Polițiștii au luat la puricat portul(601)


Poliţiştii de la transporturi au efectuat un control în Portul Constanța Sud – Agigea, verificând gestiunea combustibililor și lubrifianților la navele aparținând unei societăți comerciale din Galați. În urma controlului, la o navă împingător, polițiștii au depistat un plus de 220 de litri de motorină, care nu era menționată în documentele navei. Motorina a fost indisponibilizată până la definitivarea cercetărilor.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că motorina era în gestiunea unui șef mecanic, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de creare de plusuri în gestiune, prin mijloace frauduloase.
De asemenea, la o altă navă împingător, polițiștii au constatat o lipsă în gestiunea șefului mecanic de 404 litri de motorină, în valoare de 2.400 de lei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
Totodată, a fost efectuat un control la un container ce aparține unei societăți comerciale din București, în care polițiștii au depistat 1.080 de roboți din plastic și 720 de păpuși muzicale, jucării care purtau însemne ale unei mărci protejate.
Jucăriile, cu o valoare de piață estimată la 180.000 de lei, au fost reținute de către organele vamale.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unor mărfuri contrafăcute.
jooble.org