Videoconferință pe tema caniculei(434)


Primul-ministru interimar al Guvernului României, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat astăzi, la ora 15.00, la sediul Guvernului României, o videoconferință cu prefecții, având ca temă măsurile de limitare a efectelor caniculei care se va manifesta în aceste zile în mai multe județe ale țării.

Lunic vremea va continua să se încălzească şi va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza îndeosebi în regiunile vestice şi nord-vestice, unde şi disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând şi depăşind pragul critic de 80 de unităţi, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, şi doar izolat, în sud-est şi la munte, vor fi ploi de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral şi 37 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali până spre 10 grade.  
jooble.org