Cum a decurs ultima probă a bacalaureatului(844)


Astăzi, 5.634 de absolvenți au susținut ultima probă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, cea la alegere a profilului (Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Sociologie). 4 candidați din centrele de examen - Liceul Teoretic „Decebal”, Liceul Teoretic „N. Bălcescu” din Medgidia, Colegiul Economic din Mangalia, Liceul Tehnologic „Axiopolis” din Cernavodă - au fost eliminați pentru fraudă și tentative de fraudă (ciorne ale altor candidați, însemnări, notițe). Aceștia au fost declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor și probele scrise, au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise susținute.

Conform calendarului, pe data de 7 iulie, până la ora 16:00, se vor afișa primele rezultate (înainte de contestații).

În aceeași zi, la centrul de examen vor putea fi depuse contestațiile, care urmează să fie rezolvate în intervalul 8-9 iulie. Pe 10 iulie a.c., vor fi făcute publice rezultatele finale.
  
jooble.org