Oameni de afaceri din Ungaria în Portul Constanța

Oameni de afaceri din Ungaria în Portul Constanța(735)


Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, primește vizita unui important grup de oameni de afaceri din Ungaria, aflat pentru două zile la Constanța, în perioada 1-2 iulie 2015.

Vizita a fost inițiată ca urmare a colaborării parafate prin memorandumul de înțelegere și protocolul de colaborare semnate cu instituții din Ungaria. Sunt reprezentate: Compania Feroviară CER Holding (cea mai importantă companie feroviară privată din Ungaria, cu trafic prin Constanța), Federația Transportatorilor Navali din Ungaria și GHIBLI - promotor al noului Drum al Mătăsii prin Central European Trade and Logistics Cooperation Zone.
Reprezentanții asociațiilor cu care CN APM SA Constanța a încheiat protocoale de colaborare și delegați de la Portul Csepel, Gyor, Portolan, Dunayvaros, Baja, au sosit la Constanța pentru a discuta și analiza stadiul colaborării cu Portul Constanța.
Aceștia au venit însoțiți de consilierul economic și comercial al Ambasadei României la Budapesta –Tullia BALLA - prezentă pentru a impulsiona relația comercială cu Ungaria.
În prima zi oaspeții ungari au discuții cu conducerea CN APM SA Constanța, pe marginea stadiului colaborării între Portul Constanța și partenerii ungari, a oportunităților de afaceri oferite de comunitatea portuară, discuții completate cu un tur tehnic în port, la ecluză și pe canal.
Ca urmare a interesului părții ungare pentru facilitarea contractelor comerciale dintre companii comerciale din Ungaria și companii de operare din Portul Constanța, în cursul zilei de 2 iulie oaspeții se vor întâlni cu operatorii. Interesul acestora se manifestă pentru transportul de cereale, minereuri, cărbune și mărfuri containerizate, mărfuri operate de Comvex, NSS, Minmetal, TTS –Canopus star, Umex.
Colaborarea de până acum între cele două părți s-a materializat și prin creșterea schimburilor de mărfuri din ultimii ani. Astfel traficul fluvial înregistrat în primele 5 luni ale anului 2015 pe relația cu Ungaria a fost de 1.652.764 tone, iar cel maritim 1.250.550 tone, în total 2.903.314 tone, în creștere față de aceeași perioadă a anului 2014 (2.781.263 tone), respectiv 2013 (2.834.209 tone).
 
jooble.org