Taxa de la Fetești, fentată de un sfert din șoferi

Taxa de la Fetești, fentată de un sfert din șoferi(852)


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România că după 2 luni de la introducerea posibilității achitării tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă prin intermediul SIEGMCR, prin stația de taxare au trecut pe benzile marcate "e-tarif" un număr de 457.044 vehicule. Pentru 341.257 dintre acestea regăsindu-se automat o plată efectuată în termenul legal. Pentru celelalte 115.787 vehicule detectate, înregistrarile vor intra pe fluxul manual de verificare al agenților constatatori, existând următoarele posibilități: - ori numărul de înmatriculare a fost detectat eronat, iar în urma corecției acestuia de către agentul constatator se regăsește o plată efectuată în termenul legal; - ori pentru acel numar de înmatriculare nu a fost efectuată nicio plată, urmând a se încheia un proces verbal de constatare a contravenției.
“La două luni de la implementarea acestui proiect CNADNR consideră că scopul principal, acela de a fluidiza traficul în zona Stației de taxare Fetești, a fost atins, astfel fiind rezolvată o problemă care la începutul anului apărea ca un punct critic al companiei, așa cum era prins în planul de acțiune al anului 20015. Pentru că acum se trece liber pe pod, s-ar putea ca mulți șoferi să uite să dea un sms sau să se oprească într-o benzinărie și să-și plătească trecerea. Sar putea să avem un aflux mai mare de amenzi, dar cu timpul cred că ne vom obișnui și cu acest sistem. De asemenea, tot din obișnuință, încă vom mai înregistra multe treceri pe prima bandă cu achitarea taxei pe pod. Orice schimbare presupune și o perioadă de acomodare. Eu cred că sistemul a prins, rezultatele sunt bune și, curând, ne vom obișnui cu toții cu noul sistem.”, a declarat Narcis Ștefan Neaga, Director General al CNADNR SA. R
eamintim utilizatorilor că tariful poate fi achitat la stațiile de distributie a carburantilor (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL), prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă ORANGE ROMÂNIA, VODAFONE ROMÂNIA, TELEKOM MOBILE și RCS&RDS) și cash la stația de taxare Fetești.
Dacă se optează pentru achitarea peajului la distibuitorii autorizați sau prin SMS, acesta se poate achita înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii. Dacă se optează pentru achitarea peajului cash la stația de taxare Fetești, se vor utiliza porțile prevăzute cu bariere și agenți încasatori. Peajul achitat la distribuitorii autorizați sau prin SMS și neutilizat într-o perioadă de 12 luni își pierde valabilitatea.
  
jooble.org