Berea, principala băutură a dobrogenilor atunci când iau masa(765)


Berea este principala băutură a dobrogenilor atunci când iau masa. Concluzia aparține unui studiu efectuat de compania de cercetare de piață Gfk România la solicitarea Asociației Berarii României.

Astfel, peste 85% din adulții dobrogeni care obișnuiesc să consume băuturi alcoolice la masă au declarat că preferă berea atât în timpul meselor din timpul săptămânii, cât și în timpul meselor din weekend - un studiu Gfk România .
“Atunci când este consumată în timpul mesei, berea își demonstrează deopotrivă două importante valențe: de a-i aduce pe cei dragi alături și de a desăvârși gustul preparatelor culinare. Rezultatele studiului dovedesc o dată în plus că berea este o prezență constantă pe mesele românilor, ocupând un loc important în inimile lor. Fabricată din ingrediente naturale, când este băută cu moderație, berea se potrivește stilului de viață actual al românilor.”, a declarat Constantin Bratu, Director general Asociația Berarii României.

Totodată, berea rămâne principala băutură a dobrogenilor și atunci când se află pe o terasă sau merg într-un bar sau restaurant. Astfel, aproape 1 din 2 dobrogeni afirmă că aleg să consume bere când se află în astfel de circumstanțe.

Dobrogenii reconfirmă în același timp calitatea berii de a aduce prietenii și familia laolaltă. Întrebați fiind cu cine preferă să bea o bere în weekend, dobrogenii se împart în mod egal între familie și prieteni, întrucât aproximativ 50% din ei au ales familia, iar 50% optează pentru compania prietenilor.

Rezultatele obținute de prezentul studiu sunt completate foarte bine și de ceea ce cred românii în general despre calitățile berii, evidențiate prin intermediul unui alt studiu Gfk România derulat la nivelul întregii populații a României, la finalul anului trecut. Potrivit acestei cercetări, mai mult de 1 din 2 români consideră că berea are darul de a aduce oamenii dragi împreună, 52% cred că berea nu îngrașă iar peste 30% consideră că un consum moderat de bere poate avea efecte pozitive pentru organism.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri