Criteriile de admitere şi oferta educaţională pentru Facultăţile de Medicină Dentară şi Tehnică Dentară

Criteriile de admitere şi oferta educaţională pentru Facultăţile de Medicină Dentară şi Tehnică Dentară(1706)


Pentru anul universitar 2015 – 2016 s-au produs o serie de modificări în privinţa admiterii la Facultatea de Medicină Dentară, la ambele programe de studii: Medicină Dentară şi Tehnică Dentară. Pentru Tehnică Dentară, începând cu sesiunea vară 2015, media generală de admitere se calculează astfel: 50% media examenului de Bacalaureat şi 50% proba de aptitudini (modelaj din gips după un model dat).

Ponderea disciplinelor la examenul de admitere pentru specializarea Medicină Dentară este 75% biologie şi 25% chimie organică sau fizică (la alegere). 

Admiterea la Tehinică Dentară se va susţine pe data de 21 Iulie începând cu ora 9:00 la Clinica Brătianu din strada Corbului nr. 2A, iar canditaţii vor avea la dispoziţie 50 de locuri, din care 15 fără taxă. Cei care vor fi admişi la forma de învăţământ cu taxă vor achita în rate suma de 4500 lei.
Examenul de admitere la specializarea Medicină Dentară va avea loc pe 24 iulie începând cu ora 9:00 la Campus – corp Medicină unde pretendenţii au la dispoziţie 27 de locuri fără taxă, 17 cu taxă, 5 CPNV (străini) şi 1 un loc pentru etnia rromă. Taxa pentru studenţii români admişi la această formă de învăţământ este de 7000 lei.
Înscrierile pentru concursul de admitere se fac la Secretariatul Facultăţilor de pe strada Ilarie Voronca nr. 7 în perioada 13 – 20 Iulie.


Doamna Decan al Facultăţii de Medicină Dentară, profesor universitar doctor Aureliana Caraiane a declarat: ,,Tinerii constănţeni trebuie să fie mândri că au posibilitatea unui învăţământ de calitate în cadrul Universităţii Ovidius. Comisia ARACIS ne-a acreditat pe perioada maximă de 5 ani cu un grad de încredere ridicat încadrându-ne Facultatea în categoria A. Modificările în criteriile de admitere vin în ajutorul canditaţilor care vor alege nobila profesiune medicală. Succes tuturor!”  
jooble.org