Liceul Ovidius, mai bun decât Colegiul Mircea

Liceul Ovidius, mai bun decât Colegiul Mircea(1091)


Între Liceul Teoretic Ovidius și Colegiul Național Mircea cel Bătrân este o veche rivalitate.

Despre ambele se spune că sunt instituții bune de învățământ, dar Mircea a fost întodeauna cu un pas mai în față. Rezultatele de top ale elevilor și mediatizarea intensă a celor care câștigă premii la NASA au dus la acest lucru.

Anul acesta însă, Ovidius și-a luat revanșa.

Într-un top realizat în urma mediilor obținute la Evaluarea Naţională, Liceul Teoretic Ovidius este pe primul loc. Elevii de aici au obținut 32 de note de 10 de la Matematică și șase note maxime la Limba română. Cinci elevi au avut media generală 10.

La Colegiul Național Mircea cel Bătrân s-au înregistrat 30 de note de 10 la Matematică şi un singur 10 la Limba română, o singură elevă reușind nota maximă la ambele probe.

Cu o singură notă de zece la ambele probe figurează și Liceul Traian.

Dintre școlile generale, cele mai bune rezultate le-au avut Şcoala nr. 30 Gheorghe Ţiţeica (11 de 10 la Matematică și unul la Română), Şcoala nr. 29 Mihai Viteazul (13 note de 10 la Matematică, niciun la Română) și Şcoala nr. 28 Dan Barbilian (4 note de 10 la Matematică, nicuna la Română).

Ministerul Educației a realizat un Top 50 al şcolilor cu cele mai mari medii la Evaluarea Naţională, în primele 50 de școli cu performanțe aflându-se 9 școli din Regiunea Sud-Est. Surpriza este că pe primul loc al acestui clasament, adică școala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevi la examenul de evaluare naţională, respectiv 9,62, este Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galați. Pe locul 6 se află Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, cu media 9,51, iar pe 7 Colegiul Naţional „Gh Munteanu Murgoci” Brăila, cu media 9,50. Urmează pe locul 10 Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa, cu media 9,48 și pe locul 22 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (9,31), pe locul 25 aflându-se Colegiul Național „B. P. Hașdeu” din Buzău (9,24), pe 27 Școala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila (9,24), pe locurile 30 și 32 fiind Colegiul National „Spiru Haret” din Tecuci , respectiv Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila, ambele cu media 9,23. 

Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, 77,29 % dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5 la Evaluarea Naţională, situaţia pe discipline prezentându-se astfel: Limba şi literatura română - 85.00 %, Matematică - 70,78 %. 
jooble.org