Sute de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în port(498)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 720 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 86.400 lei dacă ar fi fost originale.

În data de 24.06.2015, în intervalul orar 13.30 - 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 720 de articole reprezentând jucării pentru copii (păpuşi), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 86.400 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 55 de ani şi domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
jooble.org