Contrabandă cu jocuri LEGO(752)


Ieri, în intervalul orar 14.30 - 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.

În urma controlului au fost identificate 42.844 de articole reprezentând jucării pentru copii (figurine plastic, păpuşi, baloane şi jocuri tip Lego), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 672.000 lei dacă ar fi originale.

Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 52 de ani şi domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată. 
jooble.org