Evaluare fără incidente(782)


Astăzi, 5.613 absolvenți de clasa a VIII-a (5.611 din serie curentă și 2 din serie precedentă) au susținut prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba şi literatura română. În centrele de examen au funcţionat camerele de supraveghere video și audio şi nu s-a înregistrat niciun incident.

Subiectul de la proba de Limba și literatura română a fost elaborat în cadrul Centrului Național de Evaluare si Examinare, ținându-se seama de următoarele cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programa pentru Evaluarea Națională și nivel mediu de dificultate. Evaluarea lucrărilor scrise se efectuează, pe baza baremului de evaluare si de notare, în cadrul centrului zonal de evaluare, de doi profesori evaluatori, selecționați din alte unități școlare decât cele din care provin candidații arondați centrelor.

Următoarea probă, cea la matematică, va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00 și, în aceeaşi zi, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 30 iunie.
  
jooble.org