Filosofia Mandela Ubuntu, prezentată astăzi în Constanța(525)


Un eveniment organizat de Ambasada Africii de Sud la București și Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța a avut loc astăzi la sediul Universității ”Andrei Șaguna”.
Organizarea mesei rotunde “Universal Vision of the Role of Youth in building a better world – Mandela Ubuntu Principles” face parte dintr-un cadru mai larg de cooperare în domeniul educației pe care cele două instituții îl au și vrea să promoveze principiile filosofiei Ubuntu, larg răspândită după tranziția Africii de Sud la democrație, sub președinția lui Nelson Mandela, filosofie care poate fi rezumată în expresia: ”Eu sunt pentru că tu ești”.
La manifestare au particiat membri ai corpului diplomatic și alte ilustre personalități, oficialități locale, cadre didactice și studenți.
Manifestarea a cuprins ”67 de minute în folosul comunității”, acțiune de voluntariat desfășurată de tineri, care se va încheia cu plantarea a 7 puieți de platan, în parcul Casei de Cultură.
Tinerii, voluntari ai Universității”Andrei Saguna”, Colegiului Național de Arte și Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, au asigurat toaletarea parcului, între orele 12 și 13.07, dăruind comunității 67 de minute de voluntariat, corespunzătoare, în mod simbolic, celor 67 de ani de luptă a lui Mandela pentru democrație.
Pomii au fost plantați de Excelența Sa, Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Africii de Sud, 3 tineri care vor reprezenta instituțiile de învățământ implicate, Primarul inerimar Municipiului Constanța, Președintele Consiliului Județean și Prefectul Județului Constanța.
 
jooble.org